Brukerverktøy

Nettstedverktøy


speiding:nord2017:start

NORD 2017

Sommeren 2017 er det landsleir for NSF speidere i Bodø.

Film på YouTube: https://youtu.be/mqF3crjB7Go

All info om leiren kan dere finne her www.nord2017.no . Her er et sammendrag av den viktigste informasjonen.

Hvor: Bodø, 67.28511900714352, 14.450583793222904 (se www.nord2017.no) for kart)

Rett ved sentrum, 3km fra havn, 3km fra flyplass.

Når: 1.-8. juli
Åpningsleirbålet er lørdag kveld 1. og avsluttningsleirbål er fredag kveld 7. Riving og hjemreise 8.

Hvem: Speidere i tropp (10-16 år), rovere og ledere. Foreldre og søsken kan besøke/bo i gjesteleir, eller være med som ledere og bo sammen med resten av gruppen i leiren.

Politiattest kreves av rovere og ledere (foreldre) over 16 år som skal bo sammen med troppen. Politiattest må leveres til troppsleder eller gruppeleder før leiren slik at den kan registreres inn i påmeldingssystemet. Om du mangler attest søk snarest da det kan ta litt tid å få den. Attesten må også signeres av gruppeleder før den sendes inn til politiet.
http://speiding.no/grupper/administrasjon-og-okonomi/politiattest-og-taushetserklaering - info om hvorfor politiattest kreves m.m.
https://www.politi.no/tjenester/politiattest/ - her kan du levere søknad elektronisk

Priser: 2600kr for speidere, ledere og rovere. Rabatt for stab og lederbarn (ikke medlemmer og barn under speideralder). Se mer info om rabatter på www.nord2017.no .

Kontingenten dekker mat (lørdag middag - til - lørdag frokost) og aktiviteter under leiren. Reise og mat under reise kommer i tillegg til dette.

Gruppen sponser hver deltager med 500kr!

Gjesteleir: Mulighet for telt, bobil og campingvogn. Til døgnpris får en tilgang til toalett, vann og strøm. Om en bor i speiderleiren sammen med gruppen vil det være mulig å ha bobil og campingvogn på parkeringsplass (for kombinasjon med ferietur før/etter leiren).

Hotelt, fiks ferdig oppsatt feltseng og mat for døgnpris.

Se mer info og priser se www.nord2017.no

Reise: Vi reiser med tog. På reise til Bodø blir det dobbelt sovekupe, og på vei hjem vanlig sitteplass.

TRONDHEIM S-BODØ Avreise 30. jun 2017 23:40-09:15*
Vogn 10 NSB SOVE
Dobbeltkupe køye 61, 65, 71, 75, 81, 85, 91, 95, 101, 105, 111, 115
Pris: 408,- pr barn / 816,- pr voksen

BODØ-TRONDHEIM S Avreise 08. jul 2017 12:27-22:05
Vogn 4 Plass 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Pris: 408,- pr barn / 816,- pr voksen

Vi fikk noen etterpåmeldinger til leiren, og siden togplassene gikk fort unna så ble det da to plasser for lite nordover (og muligens en sørover også). Vi vil sjekke med andre grupper fra Trondheim som tar buss (XT/10. Trondheim) om det er mulig å få plass med de.

Tog reise

Vi kommer fram tidlig lørdag, men vi får ikke utdelt mat før til middag. Jeg foreslår at vi har med niste til frokost og lunsj til lørdag. Frokost spiser vi på toget.

Program: Masse moro, se www.nord2017.no

Leir radio: Leiren vil ha egen radio, men nytt av i år er at dette er en nett-radio. Følg med på www.nord2017.no da det antagelig vil komme en link til den der. Dette gjør det mulig for dere der hjemme også å følge med litt på hva som skjer på leiren.

Forhåndsoppgaver:

  • Lag en personlig sovemaske (det er lyst om natta).
  • Patruljesærpreg (kan kombineres med sovemaske)
  • Patrulje: forbedre en haik og gjennomføre denne før leiren (haik == overnattingstur uten at leder er med, leder skal være informert og vite hvor speideren er).
  • Patrulje: planlegge og velge haikerute for leiren (valg en av de tilgjengelige rutene).
  • Tropp: planlegge troppsområdet og særpreg, gjenbruk og miljø.
  • Tropp: Aktivitet til markedsdagen

Helsekort: Alle deltagere må fylle ut helsekort og gi dette til leder ved avreise. Dette oppbevares hos leder under leiren. http://nord2017.no/wp-content/uploads/2016/11/Helsekort_Nord_2017.pdf

Vask og såpe: Det drives økologisk landbruk på jordene leiren låner. Alt utslipp på området skal minimeres og det er krav om at økologisk/miljøvennlig såpe blir brukt til oppvask, håndvask og shampoo. Dette vil selges på leiren og gruppen vil kjøpe inn for oppvask og håndvask. Om en ønsker å bruke feltdusj og shampoo under leiren så kan det være greit å beregne litt lommepenger til såpe eller ha med miljøvennlig såpe (kan kjøpes på speidersport før leiren og under leiren). Se etter såpe merket Ecocert om du vil ha med selv.

Mobiltelefon: Det er greit å ha med telefon på leiren, husk lader. Vi ser helst at speiderne ikke har med seg telefon rund på aktivitetene på dagtid. Dette for å hindre at de blir mistet, ødelagt, eller blir en forstyrrende faktor. Vi ønsker å få lov til å sammle inn telefonene og oppbevare de hos lederne og at speiderene får tilgang til telefonene sine noen timer hver ettermiddag/kveld.

Lommepenger: Leiren vil bruke deltager armbånd som inneholder en brikke og en unik kode. Dette armbåndet kan brukes til betaling på alle leirens utsalgssteder. Penger kan overføres til armbåndet før leiren på nett. Dette kan også gjøres under leiren. Det vil også finnes påfyllingsstasjoner på leiren (antar kredit/debet-kort).

Om du planlegger å kjøpe noe utstyr på leiren kan det være smart å ta en titt på speidersport før du drar så du har en liten oversikt over hva du har tenkt å kjøpe og hvor mye det koster.

Speiderne får nok mat på leiren, og vi synes det bør være et tak for hvor mye penger de kan bruke på snop o.l. (de skal ikke spise seg mette på det). Usikker på hva prisnivået på leiren er, men ville anta at ~50-60 kr skulle holde til en is/brus eller to og at dette er et greit dagsbeløp (for utenom ekstra ting en planlegger å kjøpe). Det vil som sagt være mulig med påfylling av penger på nett (av mor/far) om det skulle bli for lite.

Pakkeliste: Se de vanlige pakkelistene. Utstyr vil være som normalt (husk kopper/fat/bestikk), men en vil nok trenge litt mer klær. Husk at det er i Norge vi bor og at leiren er langt nord. Sist leir (i Stavanger) måtte jeg kjøpe meg lue for det hadde jeg ikke med.

http://vikhamar.speidergruppe.org/wiki/doku.php?id=speiding:friluftsliv:start
https://speiding.no/speiderprogram/speiderbasen/pakkeliste-sommer

Hike: Litt vilt, tirsdag 4. juli til onsdag 5. juli, Falk, rute 303034
Helt vilt, onsdag 5. juli til torsdag 6. juli, Kråkebolle, rute 1008100

Falk er det yngste speideren våre, og Kråkebolle er våre 4 eldste speidere.

http://nord2017.no/nb/program/speidere/haik/

Annet:

Planlegging

speiding/nord2017/start.txt · Sist endret: 2017/06/13 03:50 av teleistad