Brukerverktøy

Nettstedverktøy


blog:20160918-183024-jota_og_joti

JOTA og JOTI

Troppen er invitert på JOTA/JOTI. Dette er en tur hvor vi vil prøve å få kontakt med speidere andre steder i Norge/verden via internett/IRC (JOTI) og radio (JOTA). Dette er et felles arrangement for speidere i kretsen, så det kan bli en fin mulighet til å treffe andre speidere.

Når: Fredag 14 oktober kl 18 – Søndag 16 oktober kl 12.
Hvor: Brettingen kystfort, Hasselvika, Rissa, Fosen.
For hvem: Stifinnere, vandrere, rovere og ledere.

  • Innsjekk fredag fra kl 18.00
  • Oppstart aktiviteter fredag kl 20.00
  • Slutt aktiviteter søndag kl 12.00.
  • Kretsting søndag kl 13.00. (ønskelig at noen av speiderne blir med på dette også).

Lederne drar utover tidlig fredag for å hjelpe med forberedelser, så speideren må ordne med transport selv utover. Oppfordrer til felles kjøring.

Påmelding til troppsleder senest mandag 26. september.

Vi skal sove ute i telt. Vi vil bruke et militært lags telt med ovn, og vil prøve å fyre i den i løpet av natta for å holde temperaturen oppe om det er veldig kaldt (vi vil ha fyringsvakt i teltet og det vil gå vakter rundt om natta). Det vil uansett være lurt med en varm sovepose og et godt liggeunderlag da det begynner å bli kaldt ute. Husk også ullklær, lue og votter/hansker. Det vil være aktiviteter ute og inne, så pakk med klær for å kunne være ute det meste av tiden. Speiderne skal lage all mat selv, også middag. Dette planlegges på speidermøte før turen. Ta med dyptallerken/skje eller egnet spiseredskap. Tørrmat/drikke til andre måltider må dere ha med selv. Det er OK å ha med litt snaks/godteri. Det er mørkt om kvelden/natta nå, så ta med en hodelykt om du har.

Utstyr: Liggeunderlag, sovepose, hodelykt, spiseredskaper, tørrmat/drikke, klær for å være ute.

Om stedet

Brettingen fort er et nedlagt kystfort på fjellet Brettingen mellom Hasselvika og Fevåg i Rissa kommune på Fosen.

Det er flott terreng med panoramautsikt over Trondheimsfjorden fra Lensvika, Agdenes, Hitra, Frøya, Ørland, og innover Sørfjorden.

Kommandoplass ligger på 105 meter over havet og består av en slette med god plass til telt, asfaltert oppstillingsplass med flaggstang omkranset av kanonstillinger, skyttergraver, observasjonsposter, kontorbygg, gymsal, befalsmesse, kaserne og mannskapsmesse. Vi har tilgang til alt sammen.

JOTA / JOTI / Aktiviteter

Vi vil ha tidenes beste radiosamband og har samarbeid med Akademisk Radioklubb fra Samfundet i Trondheim. Vi har klokketro på at vi får kontakt med speidere over hele verden!

Vi stiller med det kjappeste og beste internett tilkobling/mobilbredbånd som er å oppdrive, og skal kunne betjene flere PCer/nettbrett enn tidligere år.

JOTA (Radio) og JOTI (Internett) vil pågå patruljevis kontinuerlig hele døgnet. Aktiviteter som vi prøver å få til er:

  • JOTA
  • JOTI
  • Bunkersafari
  • Radiopeileorientering
  • Rapellering
  • Zip-line

Chat: http://webchat.scoutlink.net
IRC: chat.scoutlink.net port:6667
Minecraft: minecraft.scoutlink.net

Påmelding:

Tor Erik Leistad
Mobil: 900 61 370
E-post: vikhamarspeidergruppe+troppsleder@gmail.com

blog/20160918-183024-jota_og_joti.txt · Sist endret: 2016/09/19 23:07 av teleistad